______

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Κάλεσαν δανειολήπτη να κάνει ρύθμιση και τον φέσωσαν 5000 ευρώ

Άλλα κόλπα χρησιμοποιούν οι τράπεζες στην Πάτρα προκειμένου να πείσουν δανειολήπτες να πάνε σε... νέα ρύθμιση του δανείου τους προβάλλοντας ως επιχείρημα πως είναι για το καλό τους ενώ στην πραγματικότητα τους βάζουν σε μεγαλύτερη ομηρία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων επιχειρούν να επιβάλουν στελέχη τραπεζών στην πρωτεύουσα της Αχαΐας σε ανυποψίαστους δανειολήπτες τα όσα βίωσε πατρινό έμπορος ο οποίος κλήθηκε τηλεφωνικά να πάει σε ρύθμιση – με …ευνοϊκούς όρους του δανείου του - καθώς καρτέλα του εμφανιζόταν καθυστέρηση πληρωμής της δόσης του δύο μηνών.

Η επίσκεψη στην τράπεζα συνοδεύτηκε από την διαβεβαίωση, πως η πρόταση είναι για το καλό του και περιελάμβανε τη μείωση της δόσης που κατέβαλε κατά 30% για 18 μήνες , με παράλληλη επιμήκυνση του δανείου για άλλους 18 μήνες με το ποσό της καταβαλλόμενης δόσης να επιστρέφει στην αρχική της τιμή , με μια …μικρή αύξηση όπως ανέφερε ο υπάλληλος χωρίς ποτέ να αναφέρει πόση θα είναι αυτή.

Λίγο πριν πει το μεγάλο ναι, ο γνωστός πατρινός είχε την ιδέα να ρωτήσει πόση θα είναι η επιβάρυνσή του από αυτή την «μικρή» αύξηση στη δόση, αλλά για να πάρει απάντηση χρειάστηκε να περάσει ώρα, καθώς οι υπεύθυνοι απέφευγαν συστηματικά να του αναφέρουν ακριβές ποσό.

Όταν απείλησε πως δεν θα πει το ναι,, στη ρύθμιση έκπληκτος άκουσε πως για την «χάρη» που θα του έκαναν στο όνομα της συμφέρουσας ρύθμισης θα πλήρωνε καπέλο 5000 ευρώ.

Στο άκουσμα του ποσού ο έμπορος σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να βρίζει και να αποκαλεί τοκογλύφους και ψεύτες – όχι σε προσωπική βάση – αλλά ως προς αυτό που πρεσβεύουν όσους μέχρι εκείνη την ώρα παραπλανητικά προσπαθούσαν αφενός να αποσπάσουν την υπογραφή και αφετέρου να τον πείσουν πως η ρύθμιση ήταν συμφέρουσα και για το καλό του.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν αφού τον κάλεσε στο γραφείο του ο διευθυντής του υποκαταστήματος , ο οποίος του δήλωσε πως αυτές τις εντολές παίρνουν από τα κεντρικά και αυτές υλοποιούν ζητώντας παράλληλα συγγνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...