______

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Καταγγελία από την Greenpeace εναντίον τη ZARA για χρήση...! Ποια είναι η σοκαριστική αποκάλυψη που κάνει η περιβαλλοντική οργάνωση;

H Greenpeace καλεί τη γνωστή αλυσίδα ρουχισμού Zara να σταματήσει τη χρήση τοξικών ουσιών στα προϊόντα της.
Η ΜΚΟ καλεί τη ZARA "να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να δεσμευτεί απέναντι στους καταναλωτές της ότι θα σταματήσει και θα γυρίσει τη μόδα που προωθεί μακριά από τα τοξικά".
Αναλυτικότερα, η Greenpeace αναφέρει:
"Οι επιλογές μας στα ρούχα αυτή τη στιγμή επηρεάζονται για τον καθένα μας συνήθως από το γούστο, τις τάσεις, την εποχή ή την τιμή τους. Η παραγωγή τους όμως δεν μπορεί να επιβαρύνει πλέον τα υδάτινα οικοσυστήματα του πλανήτη μας με επικίνδυνες και επίμονες, τοξικές ουσίες!
Για αυτό και η Greenpeace αγωνίζεται για να σταματήσει τη βιομηχανία της μόδας από το να ρυπαίνει τα νερά σε όλο τον κόσμο, με επικίνδυνες χημικές ουσίες, πολλές από τις οποίες είναι επίμονες και προκαλούν ορμονικές διαταραχές.
Η εκστρατεία Detox ξεκίνησε το 2011 αποκαλύπτοντας τη σχέση πολλών από τις μεγαλύτερες φίρμες ρούχων διεθνώς με εργοστάσια κατασκευής ρούχων που ρυπαίνουν τα νερά μας με αυτές τις ουσίες.
Χάρη στη μαζική κινητοποίηση των καταναλωτών, οι εταιρίες Nike, Puma, H&M, Marks & Spencer, C&A και Li-Ning έχουν ήδη δεσμευτεί για την εξάλειψη της χρήσης επικίνδυνων τοξικών ουσιών από ολόκληρη τη γραμμή παραγωγής των προϊόντων τους!
Τώρα πρέπει και άλλες εταιρίες - ηγέτες της μόδας, όπως η ZARA, να ανταποκριθούν στο επείγον αίτημα της Greenpeace και των καταναλωτών! Το μέγεθος, η μαζική εμπορία και διανομή, αλλά και η επιρροή που ασκεί η συγκεκριμένη εταιρία μπορούν να οδηγήσουν τη βιομηχανία μόδας στο να μη χρησιμοποιεί αυτές τις τοξικές ουσίες για τα προϊόντα της.
Η ZARA οφείλει να ανταποκριθεί υπεύθυνα αφού και στα δικά της προϊόντα βρέθηκαν αυτά τα επικίνδυνα χημικά. Οφείλει να τηρήσει την εταιρική της δέσμευση για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, βάζοντας τον πελάτη και φυσικά τους υδάτινους πόρους του, στο κέντρο του ιδιαίτερου επιχειρηματικού της μοντέλου, όπως ισχυρίζεται.
Η ZARA μπορεί να κάνει τη διαφορά! Μπορεί να κατασκευάσει ρούχα και να τα έχει έτοιμα προς πώληση μέσα σε δύο εβδομάδες. Θέλουμε να δούμε τη ZARA να αναγνωρίζει το πρόβλημα και να δεσμεύεται απέναντι στους καταναλωτές της ότι θα σταματήσει και θα γυρίσει τη μόδα που προωθεί μακριά από τα τοξικά!
Πίεσε τη ZARA να γίνει μέρος της λύσης!".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...