______

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γέμισε το διαδίκτυο με επικίνδυνα μηνύματα που ζητούν προσωπικά δεδομένα

Έξαρση τον τελευταίο καιρό των απατών μέσω ίντερνετ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς τις τελευταίες μέρες υπάρχει έξαρση αποστολής κακόβουλων μηνυμάτων στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία πολλών χρηστών του ίντερνετ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι προσπαθούν με τα μηνύματα αυτά να αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά.
Έτσι, κυκλοφορεί e- mail που ενημερώνει τους παραλήπτες του ότι έχουν επιλεγεί από παγκόσμια κλήρωση γνωστής εταιρείας πληροφορικής και ότι έχουν κερδίσει ποσό.
Αν όμως ο χρήστης κάνει το λάθος  και το ανοίξει θα του ζητηθούν προσωπικές πληροφορίες, όπως όνομα, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου, τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας.
Κατόπιν οι απατεώνες ενημερώνουν τον παραλήπτη που… «τσίμπησε» στο δόλωμα ότι θα πρέπει να καταβάλει ένα μικρό χρηματικό ποσό, ως έξοδα αποστολής.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει ότι τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, αφού σε πολλές περιπτώσεις, προκειμένου να πείσουν τους παραλήπτες, χρησιμοποιούν το λογότυπο της εταιρείας, ονοματεπώνυμα υπαλλήλων της, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την επωνυμία της κ.λπ. και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.
Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μην απαντούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και χρήματα καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...