______

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Παίρνεις ΔΙΑΖΥΓΙΟ και έχεις παιδιά;; Αυτοί είναι οι ΜΥΘΟΙ που πίστευες και πρέπει να ΞΕΧΑΣΕΙΣ!!!

Τα ζητήματα της επιμέλειας, της γονικής μέριμνας και της επικοινωνίας με τα παιδιά κατά τη διάρκεια του διαζυγίου, είναι επώδυνα, χρονοβόρα και κοστίζουν για όλους τους εμπλεκόμενους. Κι ενώ κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, υπάρχουν 5 συγκεκριμένοι μύθοι που είναι παγκοσμίως διαδεδομένοι αλλά αναληθείς, όπως:
Ο νόμος προστατεύει τη μητέρα
Εδώ γελάμε κυρίες και κυρίοι και γελάμε δυνατά. Αν κρίνουμε από το ανύπαρκτο επίδομα και την ακόμη πιο ανύπαρκτη άδεια μητρότητας, μέχρι τη διατροφή που όταν δεν τη δίνει ο πρώην σύζυγος δεν τον τιμωρεί κανείς, προφανώς ο νόμος δεν προστατεύει ούτε τη μητέρα ούτε κανέναν.  Επιπλέον, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις-όχι πολλές, αλλά υπάρχουν-όπου η επιμέλεια δίνεται στον πατέρα ή όπου δίνεται η συν-επιμέλεια των παιδιών και στους δύο γονείς από κοινού. Σίγουρα οι παραπάνω υποθέσεις είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, ωστόσο αυτή η εξαίρεση με τον καιρό, συμβαίνει όλο και πιο συχνά.
Η λήψη αντικαταθλιπτικών, θα επηρεάσει την υπόθεση του διαζυγίουΒασικά όχι. Πολλοί γονείς υποφέρουν από κατάθλιψη και χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής, χωρίς αυτό να τους καθιστά ακατάλληλους εφόσον ακολουθούν πιστά την αγωγή που τους έχει δοθεί. Η υπόθεση του διαζυγίου και η επιμέλεια των παιδιών, μπορεί να επηρεαστεί για το εντελώς αντίθετο, αν δηλαδή ο γονιός εμφανίζει έντονη διαταραχή αλλά δεν έχει φροντίσει για τη θεραπεία του.
Μπορούμε να συνεννοηθούμε μια χαρά, δεν χρειάζεται να ρυθμίσουμε την επικοινωνία με τα παιδιά
Όταν δυο γονείς χωρίζουν τόσο πολιτισμένα-λέμε τώρα-που δεν χρειάζεται καν να εφαρμόσουν κάποιο πρόγραμμα επικοινωνίας με τα παιδιά, όλα είναι ιδανικά εωσότου αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου. Γιατί μόλις εμφανιστεί στο προσκήνιο μια μητριά ή ένας πατριός ή απλά ένας ή μία σύντροφος, θα ανατραπούν και τα προγράμματα και όλα. Γι’ αυτό, όσο καλά κι αν τα πηγαίνετε, καλό είναι να φτιάξετε τυπικά ένα πρόγραμμα, να το φυλάξει ο καθένας στο συρτάρι του, για ώρα ανάγκης κι όταν έρθει η ώρα να θέλετε και οι δύο να φύγετε για Σαββατοκύριακο-χωριστά εννοείται-το  βγάζετε από το συρτάρι και το εφαρμόζετε. Τόσο απλά. Από το να παίρνετε τους δικηγόρους σας και να μαλλιοτραβηχτείτε επειδή συνέπεσαν οι υποχρεώσεις σας, καλύτερα ένα πλάνο κι ας είναι και αχρείαστο.
Είναι προτιμότερο να μην κάνω πίσω σε τίποτα για το συμφέρον των παιδιών μου Πολλοί γονείς κατά τη διάρκεια του διαζυγίου, νιώθουν ότι πρέπει να παλέψουν σκληρά για να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους ώστε ακόμη κι αν τελικά, δεν κερδίσουν αυτό που ζητάνε, να έχουν να λένε στα παιδιά τους πόσο πάλεψαν για την επικοινωνία τους μαζί τους. Όμως κανένα παιδί δεν θέλει να ακούει ότι οι γονείς του κάποτε μάλωναν και σέρνονταν στα δικαστήρια για χάρη του. Όσο χρονών και να φτάσει, είναι κάτι που θα το πονάει. Αντί λοιπόν να μαλώνετε προκειμένου να αποδείξετε πόσο περισσότερο αγαπάς το παιδί απ’ ότι ο άλλος, καλύτερα να αποδείξεις την αγάπη σου βρίσκοντας μια μέση λύση έστω και δικαστικώς ώστε να γλιτώσεις το παιδί από πόνο και χρόνο, ακριβώς επειδή το αγαπάς. Αν ο άλλος γονιός δεν πληρώνει διατροφή, έχω κάθε δικαίωμα να του στερήσω την επικοινωνία του με το παιδί Όχι  δεν έχεις. Άλλο τα χρήματα άλλο η επαφή. Πολλοί γονείς παίρνουν τη πρωτοβουλία να εμποδίζουν την επικοινωνία του άλλου γονέα με το παιδί, επειδή ο πρώτος δεν είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Ωστόσο αν εσύ κάνεις μήνυση για μη καταβολή διατροφής μπορεί να σου κάνει και ο άλλος για παρεμπόδιση επικοινωνίας με το παιδί και να βρεθείτε και οι δύο, κατηγορούμενοι. Η απάντηση στην παρανομία, δεν είναι η παρανομία. Αν δεν σου δίνει διατροφή μπορείς να ακολουθήσεις τη νομική οδό. Αν όμως εμποδίσεις την επικοινωνία του παιδιού με τον πατέρα ή τη μητέρα του, μεγαλώνοντας δεν θα το σώζει καμία οδός από τις αρνητικές συνεπειες που θα έχει το παιδί αυτό εξαιτίας της απουσίας του γονιού του, μια απουσία που θα έχεις προκαλέσει εσύ για 200 και 300 ευρώ. Αντέχεις να το κάνεις αυτό στο παιδί σου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...