______

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΘΡΙΛΕΡ ΟΜΗΡΙΑΣ'' ΜΕ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΣΙΦΝΟ !!

Τη δική τους «Οδύσσεια» ζουν από το βράδυ της Παρασκευής οι επιβάτες του «SeaJet II» οι οποίοι όπως καταγγέλλουν βρίσκονται επί ώρες σε καθεστώς άτυπης «ομηρίας» στη Σίφνο.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, το πλοίο ξεκίνησε σήμερα στις 07.00 το πρωί από τον Πειραιά, έπειτα από αναβολή του δρομολογίου το βράδυ της Παρασκευής, και επρόκειτο να περάσει μεταξύ άλλων από τα εξής νησιά: Νάξο-Μήλο-Σαντορίνη-Φολέγανδρο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, και ενώ στο Αιγαίο έπνεαν άνεμοι 7- 8 μποφόρ, το πλοίο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τη Σίφνο, όπου αγκυροβόλησε περί της 11.00 το πρωί.

Έκτοτε, οι επιβάτες παραμένουν «εγκλωβισμένοι» εκεί, με καπετάνιο και πλήρωμα να τους εμπαίζουν, όπως τονίζουν, ανακοινώνοντας κάθε τρεις ώρες την ακύρωση του απόπλου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο θα αποπλεύσει στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής. Ωστόσο η ταλαιπωρία είναι μεγάλη και οι επιβάτες θα αναγκαστούν είτε να διανυκτερεύσουν εντός του πλοίου που έχει «δύο μόλις τουαλέτες και μάλιστα βρώμικες» όπως αναφέρουν, είτε σε δωμάτια στη Σίφνο, για τα οποία θα αναγκαστούν πληρώσουν από την τσέπη τους, καθώς δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη κάλυψης των εξόδων από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Γιατρός που επιβαίνει στο ίδιο πλοίο, εξέφρασε την αγωνία του για το γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες που είναι έγκυοι αλλά και άνθρωποι που ενδεχομένως να χρειάζονται φάρμακα και δεν έχουν μαζί τους.

Η ένταση και η αγωνία εντός του πλοίου είναι έκδηλη, με τους επιβάτες να ζητούν άμεσα να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...