______

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Οι φυλές των like στο Facebook! Μόνο εμείς ξέρουμε τί σημαίνει κάθε «Mου αρέσει»

Η κοινωνιολογική προέκταση κάθε like που περιμένεις με τόση αγωνία!

To like "χάρηκα, μου αρέσεις θες να βγούμε;": Μόλις γίνατε φίλοι και έψαξε όλο το προφίλ σου. Σου έκανε καμιά δεκαριά like στις πιο σέξι φωτογραφίες σου και θέλει να σου πει ότι του αρέσει αυτό που βλέπει. Μέσα στην ημέρα περίμενε μήνυμα στο inbox σου. Από στατιστικής άποψης όποιος κάνει τόσα likes είναι λιγάκι απελπισμένος και καθόλου γοητευτικός. Sorry!

To like της ανταπόδωσης ή mercy like: Φίλοι από το γυμνάσιο, από τη δουλειά, από την κατασκήνωση που σου κάνει like σε ότι δημοσιεύσεις. Αισθάνεσαι άσχημα που δεν σου αρέσουν οι δικές του δημοσιεύσεις, αλλά πατάς like για να ανταποδώσεις τα αντίστοιχα δικά του!

To like της εκδίκησης: Το έχουμε ζήσει όλες. Δεν έχετε σχέση, είστε στο γνωστό σημείο είναι πολύπλοκο. Χτες το βράδυ του είπες να βγείτε. Εκείνος σου είπε ότι έχει δηλητηρίαση, ήρθαν τα ξαδέρφια του, οι Ιάπωνες ή έχει πρωινό ξύπνημα. Εσύ κοιμάσαι άνετη και το πρωί στο timeline σου τον βλέπεις ταγκαρισμένο σε club με τα φιλαράκια του στην καλύτερη, δίπλα σε μια μοιραία ξανθιά στη χειρότερη. Τι κανείς; Like που ουσιαστικά είναι dislike, απλά για να του δείξεις... ξέρω τι έκανες χτες το βράδυ, φιλαράκι!
Το εκβιαστικό like: Τον είδες και σου αρέσει. Μπαίνεις στη σελίδα του καθημερινά. Βλέπεις τη μουσική του αρέσει, τι ταινίες βλέπει, τι ομάδα είναι και πως τον φωνάζουν οι κολλητοί του. Δεν ξέρεις αν σε έχει προσέξει. Κανένα πρόβλημα σκέφτεσαι! Δημοσιεύεις ένα τραγούδι από το αγαπημένο του συγκρότημα (που πριν από εκείνον αγνοούσες και την υπαρξή του) και περιμένεις με αγωνία το κόκκινο σηματάκι στα notification. Το ότι τελικά σου έκανε like σε αυτή την περίπτωση δεν σημαίνει ότι σε θέλει κιόλας! Απλά τον εκβίασες.
Το like της συγνώμης: Βγήκατε μια δυο φορές. Περάσατε καλά. Εσύ νόμισες ότι πάει κάπου. Τελικά δεν πήγε πουθενά. Τον έπαιρνες τηλέφωνο και δεν σου απάντησε ποτέ. Δύο μήνες μετά βλέπεις το like του σε μια φωτογραφία σου. Δηλώνει μετανιωμένος και θέλει να ξεκινήσει και πάλι επικοινωνία μαζί σου. Άκουσε τις παλιότερες και μην ενδώσεις. Τι με ένα like θα σε ρίξει. Κρατήσου και μην ανταποδώσει το like άμεσα.

Το like του "σε θέλω, με θέλεις":
Είναι το αντικείμενο του πόθου για αρκετό καιρό τώρα. Σε πρόσεξε. Ένα βράδυ σου κάνει like. Ανταποδίδεις το like σε χρόνο μηδέν σε δημοσίευση του που μπορεί να είναι και μία εβδομάδα πριν. Εκείνος μπαίνει στο νόημα και σειρά έχει....το inbox που σε λίγη ώρα παίρνει φωτιά. (το αγαπημένο μας like)

To like "σε έχω ξεπεράσει". Χωρίσατε, για να πούμε τα πράγματα όπως έχουν... εκείνος σε χώρισε. Κρατήσατε την online φιλία σας παρόλο που όταν τον έβλεπες να κάνει check in τα βράδια τρελαινόσουν. Μετά τα κλάματα μπροστά του, τώρα δηλώνεις πολιτισμένη και του κάνεις το πρώτο like μετά από μήνες θέλοντας να του πεις πως είσαι χαρούμενη και σε έχω totally ξεπεράσει. Εντάξει, δεν μας πείθεις! Μέσα σου απλά θες να σου ξεκινήσει συζήτηση.
Το like "μα, επιτέλους μίλα μου".
Του έκανες like μία, δύο, τρεις φορές. Και κάθε φορά πιστεύεις θα σου ανοίξει συζήτηση. Δεν σου ανοίγει ποτέ. Αυτά τα likeσ αποκαλούνται και τσάμπα likes!


Πηγή: http://www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...