______

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Γαρίδες με άνηθο, σε ζελέ

Υλικά για 4-6 μερίδες:
6 φύλλα ζελατίνης
1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών*
1 κουτ. γλυκού σπιτική κέτσαπ** ή κέτσαπ βιολογική
250 γρ. μικρές γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, βρασμένες για 5 λεπτά, καθαρισμένες και στραγγισμένες (αποφύγετε τις έτοιμες καθαρισμένες γαρίδες γιατί είναι σχετικά άγευστες)
1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα κοτσάνια)

Εκτέλεση

Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και τα αφήνω για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω να βράσει ο ζωμός λαχανικών και, όταν κοχλάσει, αποσύρω από τη φωτιά. Στύβω καλά τα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνω στον ζεστό ζωμό μαζί με την κέτσαπ και ανακατεύω, μέχρι τα φύλλα να διαλυθούν.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τις γαρίδες με ον άνηθο και μοιράζω το μείγμα σε γυάλινα ποτήρια (κατά προτίμηση χαμηλά, του ουίσκι), κατά τα 2/3 τους. Συμπληρώνω με το ζωμό γεμίζοντας τα ποτήρια σχεδόν μέχρι επάνω. Τα βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι ο ζωμός να στερεοποιηθεί εντελώς και να γίνει σαν ζελέ.
Σερβίρω τα ζελέ μέσα στα ποτήρια. 
dinanikolaou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...