______

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Καταδικάστηκε και από το Εφετείο για την παθητική κακοποίηση των σκυλιών του

Και σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σήμερα ο ηλικιωμένος άνδρας που είχε τα σκυλιά του αλυσοδεμένα μέσα στα σκουπίδια σ’ ένα χωράφι στο Ηράκλειο Αττικής. Το Β’ Τριμελές Εφετείο...
Αθηνών του επέβαλε για την παθητική κακοποίηση των ζώων του μια πολύ μικρότερη όμως ποινή δηλαδή τρεις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή αλλά του επιδίκασε και τα δικαστικά έξοδα.

Θυμίζουμε ότι σε πρώτο βαθμό στις 20 Δεκεμβρίου 2012 του είχε επιβληθεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ένα έτος ποινή φυλάκισης (εξαγοράσιμη ποινή) καθώς επίσης και 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

Ο Βαγγέλης Παλαιοδήμος πρόεδρος  του συλλόγου «ΕΠΑΦΗ ΕΝΕΡΓΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε μετατρέψει τον χώρο όπου ζούσαν τα σκυλιά - που τα βλέπετε στις φωτογραφίες - σε σκουπιδότοπο, κάτι που σαφέστατα αντίκειται και στους κανόνες ευζωίας έτσι όπως αυτοί ορίζονται στον νομό 4039/2012 (άρθρο 5, παράγραφος 1, εδάφιο γ) και στην κοινή λογική.

Άλλωστε αν κάποιος δεν είναι με τα καλά του είναι βέβαιο ότι δεν χρειάζεται να έχει υπό την ευθύνη του και ζώα, που χέρια του υποφέρουν.

Θυμίζουμε ότι τα δύο σκυλιά, που είχε καθηλωμένα, κατασχέθηκαν στις 7 Δεκεμβρίου 2012 με εισαγγελική εντολή και παραδόθηκαν στον Δήμο Ηρακλείου. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσχεσης προσπάθησε να επιτεθεί στα μέλη των φιλοζωικών σωματείων, που πήγαν να παραλάβουν τα ζώα, και να τα παραδώσουν στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Τότε τρεις σύλλογοι οι «Φίλοι Ζώων Ηρακλείου Αττικής», το σωματείο «ΕΠΑΦΗ - ΕΝΕΡΓΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» και η Φιλοζωική Ένωση Νέας Ιωνίας (Φ.Ε.Ν.Ι.), κινητοποιήθηκαν για να σώσουν τα ζώα, όμως όπως μας πληροφόρησαν, τότε οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ηρακλείου έδειξαν μεγάλη απροθυμία να συμβάλλουν στην κατάσχεση των ζώων, αν και τελικά αναγκάστηκαν να συμπράξουν.

zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...