______

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Είστε έτοιμοι να αποκτήσετε κατοικίδιο;

Kαι ήρθε η στιγμή να αποκτήσετε κατοικίδιο ζώο! Είτε το σκεφτόσασταν καιρό, είτε η θέληση γεννήθηκε μέσα σε μια στιγμή, η απόκτηση ενός...
τετράποδου συντρόφου είναι απόφαση ζωής, τόσο για εσάς όσο, κυρίως, για εκείνο. Πριν οδηγηθείτε στην εύκολη λύση να αγοράσετε τον μελλοντικό φίλο σας, ενημερωθείτε και πράξτε υπεύθυνα.

Υιοθετήστε! Στην Ελλάδα, πάνω από 1.000.000 ζώα, που συνεχώς αυξάνονται, ζουν στους δρόμους, στα χωράφια, στο πεζοδρόμιο της γειτονιάς, στα καταφύγια των φιλοζωικών οργανώσεων. Πριν επιλέξετε κατοικίδιο, και αφού ενημερωθείτε για τις υποχρεώσεις σας από την φιλοζωική της περιοχής σας ή τον κτηνίατρο, κάντε το μεγαλύτερο δώρο ζωής για ένα αδέσποτο πλάσμα και υιοθετήστε. Οι φίλοι δεν αγοράζονται!

Ενημερωθείτε! Πριν υποκύψετε στα παρακάλια του παιδιού σας να αποκτήσει κατοικίδιο ζώο, ρωτήστε, διαβάστε, ενημερωθείτε και έπειτα αποφασίστε αν είναι όλη η οικογένεια έτοιμη να συγκατοικήσει με έναν τετράποδο φίλο για τα επόμενα 15 τουλάχιστον χρόνια. Επικοινωνήστε με το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής σας για να γνωρίσετε τα ζώα που φιλοξενεί και προσφέρετε εθελοντική βοήθεια. Θα πάρετε και εσείς και το παιδί σας μια πολύ καλή ιδέα για την φροντίδα που χρειάζεται ένα κατοικίδιο, θα συνειδητοποιήσετε ιδίοις όμμασι τις ευθύνες που μια τέτοια απόφαση συνεπάγεται, θα προσφέρετε σημαντική βοήθεια στο σωματείο και είναι πολύ πιθανόν εκεί να ανακαλύψετε το νέο μέλος της οικογένειάς σας!

Στειρώστε! Αν έχετε ήδη κατοικίδια, σταματήστε να τα ζευγαρώνετε, δεν υπάρχει χώρος για άλλα. Μην περιμένετε να δείτε εγγόνια από τα κατοικίδιά σας! Το ζευγάρωμα για τα ζώα δεν είναι χαρά ή απόλαυση αλλά αυθόρμητη πράξη με σκοπό την επιβίωση. Είναι μύθος ότι τα ζώα έχουν ανάγκη να νιώσουν την μητρότητα, είναι μύθος ότι χρειάζεται να γεννήσουν μια φορά πριν στειρωθούν. Ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης και πλέον δεν δικαιολογείται η διαιώνιση τέτοιων πράξεων άγνοιας και αμέλειας. Μπείτε στο ίντερνετ, ρωτήστε φιλοζωικά σωματεία, καταρρίψτε τους μύθους και στειρώστε το ζωάκι σας! Έτσι, θα του χαρίσετε μια υγιή, ήρεμη ζωή και ταυτόχρονα θα χαρίσετε σε μια χούφτα όχι και τόσο τυχερά αδέσποτα μωρά την ευκαιρία να βρουν σπίτι.

Βολτάρετε υπεύθυνα! Μην αμελείτε να μαζεύετε τις ακαθαρσίες του σκύλου σας στην βόλτα. Σε κανέναν δεν αρέσει να τις πατάει, ούτε και αποτελούν λίπασμα για τα παρτέρια του δρόμου και ντεκόρ για τα πάρκα! Είναι υποχρέωση του κάθε ιδιοκτήτη να βγαίνει πάντα βόλτα με το σκυλάκι του... και με το σακουλάκι του!

Διαλέξτε! Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης αυτή τη στιγμή φιλοξενεί πάνω από 40 υπέροχα σκυλιά και 60 αγαπησιάρικες γατούλες και γατούληδες που ψάχνουν για μια οικογένεια που θα τα αγαπήσει πραγματικά. Δώστε τους την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν μπροστά σας τους εκπληκτικούς χαρακτήρες τους!


zeil.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...