______

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ρέθυμνο: 14χρονος μπήκε στο νοσοκομείο επειδή ήταν σε κατάσταση οξείας μέθης

Ένα ακόμη περιστατικό ήρθε να επιβεβαιώσει χθες την ανάγκη που υπάρχει σε τοπικό επίπεδο για ουσιαστική παρέμβαση και... ενημέρωση στη μαθητική κοινότητα σχετικά με το αλκοόλ και τα προβλήματα που δημιουργεί στην υγεία, ώστε οι μαθητές να «ταρακουνηθούν» και να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το θέμα. Μαθητής 14 ετών, μεταφέρθηκε περίπου στις 11 το πρωί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, σε κατάσταση οξείας μέθης, με το ιατρικό προσωπικό να προχωρά σε πλύση στομάχου, ώστε να αντιμετωπίσει το περιστατικό, ενώ ο μαθητής νοσηλεύτηκε για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το πρωί ο συγκεκριμένος μαθητής, έκανε «κοπάνα» από το σχολείο μαζί με συμμαθητές του και κατέληξαν σε ένα σπίτι όπου κατανάλωσαν αλκοόλ. Λίγη ώρα μετά επέστρεψαν στο σχολείο, ωστόσο η διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό διαπίστωσαν ότι ο 14χρονος δεν ήταν καλά στην υγεία του και ήταν εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ και κάλεσαν ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του παιδιού και τις αστυνομικές αρχές ως οφείλουν. 

Ας μην είναι αυτό άλλο ένα περιστατικό που θα «σβήσει» από τη μνήμη μας μετά από λίγες μέρες. Ας φροντίσουν όλοι, εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς, φορείς, να ενημερώσουν τα παιδιά, να τα βοηθήσουν να κατανοήσουν ότι η διασκέδαση δεν περνάει μέσα από τα μονοπάτια του αλκοόλ, προκειμένου το Ρέθυμνο να σταματήσει να είναι πρώτο στις πανελλαδικές λίστες κατανάλωσης αλκοόλ από εφήβους και να έχει υγιή, χαρούμενα παιδιά που δεν βρίσκουν διέξοδο σε δρόμους που τελικά τα οδηγούν σε αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...