______

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Αρνίσιο σουβλάκι με χωριάτικη σαλάτα!

Μια νοστιμιά..!
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30΄
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 12 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ: €4,80 η μερίδα

 Υλικά
1 κιλό αρνίσιο κρέας (από μπούτι), κομμένο σε κύβους
αλάτι & πιπέρι
ξυλάκια για σουβλάκια ή μεταλλικές βέργες
4 αραβικές πίτες για το σερβίρισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο ή 1½ κ.γ. ξερό, τριμμένο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ή 1½ κ.γ. ξερό, τριμμένο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη ή 1½ κ.γ. ξερή, τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΜΕ ΞΙΝΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ
250 ml ξινόγαλο
2 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο ή ξερό, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
ξύσμα από 1 περγαμόντο, πορτοκάλι ή λεμόνι, ακέρωτο
1 κ.γ. καρδάμωμο, τριμμένο

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
χυμός από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
120 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη ή ξερή, τριμμένη

ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
1 κίτρινη πιπεριά, σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 μικρά αγγούρια, σε κύβους
1 μικρό κρεμμύδι, σε φέτες
16 ελιές Καλαμών
100 γρ. φέτα, τριμμένη




Εκτέλεση
Μαριναδα μουσταρδας και αρωματικων/μαριναδα με ξινογαλο και ταχίνι: Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας της αρεσκείας μας (ή σε δύο ξεχωριστά μπολ τα υλικά της κάθε μαρινάδας, αν επιλέξουμε να κάνουμε και τις δύο) και ανακατεύουμε καλά με μεγάλο κουτάλι. Αλατοπιπερώνουμε το αρνί, το ρίχνουμε στο μπολ με τη μαρινάδα (ή το μοιράζουμε στα δύο μπολ με τις μαρινάδες), ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες να μαριναριστεί. Περνάμε τα κομμάτια του αρνιού στα καλαμάκια (5-6 κομμάτια στο κάθε καλαμάκι) και τα ψήνουμε στο γκριλ, σε μέτρια φωτιά, 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε.

ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ: Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα και ανακατεύουμε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, πασπαλίζουμε με τη φέτα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε επάνω στις αραβικές πίτες πλάι στα σουβλάκια αρνιού.



TIPS:  Για να μην καούν τα καλαμάκια κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μουλιάστε τα σε νερό για μισή ώρα προτού περάσετε το κρέας.
Μην ψήσετε το αρνί πάνω από 10 λεπτά, γιατί θα σκληρύνει.
Αν επιλέξετε τη μαρινάδα με το ξινόγαλο, αποφύγετε να προσθέσετε ντρέσινγκ στη σαλάτα. Λίγο ελαιόλαδο και αλάτι αρκούν.


alatikaipiperi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...