______

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Χρησιμοποιείς κινητό;;; Τότε αυτό πρέπει να το διαβάσεις...

Αν ακόμα νομίζετε πως είναι αβέβαιο αν τα κινητά τηλέφωνα είναι καταστρεπτικά προς την υγεία σας, τότε ρίξτε μια ματιά σ'αυτό το βίντεο από την Δρ.Ντέβρα Ντέϊβις του Περιβαλλοντικού Συστήματος Υγείας (www.ehtrust.org), συγγραφέας του «Αποσυνδεθείτε - Η Αλήθεια για την Ακτινοβολία των Κινητών», που ερευνά τους κινδύνους προς την υγεία που προέρχονται απ'τα κινητά τηλέφωνα.

Όπως πολλοί, η Δρ. Ντέϊβις δεν πίστευε πως τα κινητά τηλέφωνα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα- έως που άρχισε να τα μελετά. Και τώρα, με τοξικολογικές και επιδημιολογικές αποδείξεις που τεκμηριώνουν αυτά που υποστηρίζει, προσπαθεί να περάσει το μήνυμα πως η ακτινοβολία απ'τα κινητά δεν είναι απλά επικίνδυνη, αλλά εντελώς θανατηφόρα.

Στην ομιλία της, η Δρ. Ντέϊβις εξηγεί πως η βιολογική σύγκρουση του κινητού σου δεν έχει να κάνει με την ισχύ του, η οποία είναι σχετικά αδύναμη, αλλά με το ασταθή σήμα και την δύναμη που έχει να διαταράσσει το συντονισμό και να παρεμβαίνει με την επιδιόρθωση του Γενετικού Κώδικα (DNA). Αυτή πλέον πιστεύεται πως είναι η πιο εφικτή θεωρία για την κατανόηση ενός σωρού θεμάτων υγείας που έχουν ανακαλυφθεί, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου...

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ;

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα προς αποφυγή, προειδοποιώντας για την δυνατότητα προξένησης καρκίνου από τα κινητά, δίχως άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες ρίσκου για καρκίνο, είναι η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που προσβλήθηκε από πολυεστιακό καρκίνο. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στην εγκύκλιο του Μαϊου του Περιβαλλοντικού Συστήματος Υγείας i. Όπως φαίνεται, η νεαρή γυναίκα είχε το περίεργο συνήθειο του να βάζει το κινητό της στο σουτιέν της...

Δυο ειδικοί του καρκίνου, ο Ρόμπερτ Ναγκούρνεϊ και ο Τζών Γουέστ, κατέληξαν πως υπήρχε μόνο μία άλλη αιτία που θα μπορούσε να είχε προξενήσει τον καρκίνο. «Συνδέσαμε τα στοιχεία», είπε η ασθενής. Και τα στοιχεία που ενώθηκαν, πολύ απλά, - οι τελείες που ενώσαμε, κυριολεκτικά το πρότυπο του καρκίνου, και η διανομή των καρκινικών κυττάρων - σχεδίαζαν τέλεια το σχήμα ενός κινητού τηλεφώνου.

ΒΙΝΤΕΟ - Ακτινοβολία Κινητού Τηλεφώνου & Καρκίνος του Μαστού


Ενώ οι γιατροί δε μπορούν ν΄ αποδείξουν πως ο καρκίνος της προβλήθηκε απ΄ το κινητό της, είναι μια ισχυρή προειδοποίηση για τις γυναίκες που ίσως βάζουν το κινητό μέσα στο σουτιέν τους, όπως και επίσης για 'σας που βάζετε το κινητό μέσα στα παντελόνια σας. Σαν γενικός κανόνας, θέλεις να αποφύγεις να κουβαλάς το κινητό σου οπουδήποτε ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ σου. Μη ξεχνάτε πως η απόσταση κινδύνου, σχετικά με την ακτινοβολία του κινητού, είναι περίπου έξι ίντσες από την αντένα του κινητού σας. Δε θες κανένα μέλος του σώματός σου να είναι κοντά σ'αυτή την απόσταση.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΑΝΩ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ΙΔΕΑ...

Άσχετα με το που εκπέμπει αδιάκοπα το κινητό σου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, ενώ κάποια σημεία είναι σαφώς πιο ευάλωτα απ'άλλα.

Για παράδειγμα, έρευνες που δημοσιεύτηκαν το 2009 έδειξαν τεκμηριωμένα πως το να φοράς το κινητό στη περιοχή της λεκάνης ii (γοφούς) μπορεί να αποδυναμώσει την πυελική περιοχή. Με την χρήση ακτινογραφίας όπως αυτή που χρησιμοποιείτε για την διάγνωση και την παρακολούθηση ασθενών με οστεοπόρωση, ερευνητές μέτρησαν την πυελική οστική μάζα σε 150 άνδρες που συνήθως κουβαλούσαν το κινητό στην ζώνη του παντελονιού τους. Οι άντρες αυτοί είχαν απάνω τους το κινητό τους για περίπου 15 ώρες την ημέρα, και χρησιμοποιούσαν το κινητό για έξι χρόνια μέσο όρο. Οι ερευνητές βρήκαν, πως η οστική πυκνότητα είχε πέσει στην πλευρά του γοφού όπου κουβαλούσαν το κινητό, αυξάνοντας την πιθανότητα της οστικής μάζας να μπορεί να επηρεαστεί δυσμενώς απ΄ τις ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες που εκπέμπουν τα κινητά.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως όταν το κινητό είναι ανοιχτό εκπέμπει ακτινοβολία κατά διαστήματα, ασχέτως έαν χρησιμοποιείτε ή όχι. Οπότε, φορώντας το κινητό 15 ώρες την ημέρα το σώμα σας λαμβάνει ακτινοβολία σχεδόν συνέχεια.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν πως η ακτινοβολία απ'τα κινητά επηρεάζει τον αριθμό σπερματοζωαρίων στους άντρες, καθώς και την ποιότητα και την κινητικότητα του σπέρματος, κι αυτό ίσως είναι πολύ πιο σοβαρό και μεγάλο θέμα σε σύγκριση με την οστική μάζα. Μια τέτοια έρευνα, που εκδόθηκε στο PloSOne iii, βρήκε πως:

« Ραδιοσυχνότητες Ηλεκτρομαγνητικής Απήχησης (RF-EMR), στη πυκνότητα ισχύος και την απόσταση συχνοτήτων σε κινητά τηλέφωνα ενισχύει την παραγωγή μιτοχρονδριακών αντιδραστικών ριζών οξυγόνου απ΄ τα ανθρώπινα σπερματοζωάρια, μειώνοντας την κινητικότητα και την ζωτικότητα αυτών των κυττάρων ενώ διεγείρουν τον σχηματισμό προσθήκης βάσης του DNA και εν τέλη, θρυμματισμό του DNA (γενετικού κώδικα). Αυτά τα ευρήματα έχουν σαφείς επιπτώσεις για την ασφάλεια στην παρατεταμένη χρήση των κινητών από άντρες σε ηλικίες αναπαραγωγής, και πιθανότατα επηρεάζουν την γονιμότητα τους, την υγεία και την ευημερία των απόγονων τους.»

Οι άντρες ειδικά, ίσως να θελήσουν να το ξανασκεφτούν πριν βάλουν το κινητό στη ζώνη ή στις τσέπες τους, τόσο κοντά στα όργανα αναπαραγωγής τους. Επίσης, έχουμε κι άλλα ευαίσθητα όργανα στην ίδια περιοχή όπως το συκώτι, τα νεφρά, το παχύ έντερο και την ουροδόχη κύστη - τα οποία είναι όλα ευπαθή στην ακτινοβολία.


ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
Τον περασμένο χρόνο, μια ερευνητική ομάδα απ'το Ισραήλ, ανέφερε απότομη αύξηση σε όγκους της παρωτίδας σε σχέση με τα τελευταία 30 χρόνια, με την μεγαλύτερα αύξηση το 2001. Η παρωτίδα είναι ένας σιελογώνος αδένας, κοντά στο μάγουλο - στο ίδιο σημείο όπου οι περισσότεροι κρατάνε το κινητό όταν μιλάνε. Ερευνητές βρήκαν τετραπλάσια αύξηση σε καρκίνους της παρωτίδας απο το 1970 έως το 2006, ενώ οι καρκινικοί δείκτες άλλων σιελιογώνων αδένων παρέμειναν σταθεροί.iv.

Την ίδια χρονιά, ο Δρ.Σίγκαλ Σαντέτσκι, επικεφαλής ανακριτής σε έρευνα το 2008, κατέθεσε στην Ακρόαση της Γερουσίας των ΗΠΑ αναγνωρίζοντας πως τα κινητά τηλέφωνα συνεισφέρουν σε καρκινικούς όγκους στους σιελιογώνους αδένες. Η έκθεση δηλώνει πως οι κίνδυνοι του να δημιουργηθεί όγκος της παρωτίδας στην ίδια πλευρά της κεφαλής που χρησιμοποιείτε όταν μιλάει κάποιος στο κινητό, αυξήθηκαν κατά:
  • 34% αν είσαι συχνός χρήστης κινητού και χρησιμοποιείς κινητό για 5 χρόνια
  • 58% αν έχεις κάνει πάνω από 5,500 τηλεφωνήματα με κινητό στη ζωή σου
  • 49% αν έχεις μιλήσει στο κινητό πάνω από 266.3 ώρες στη ζωή σου.


Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ (WHO) ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΑ ΩΣ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
Οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας υπολογίζονται σήμερα στα 5.9 δις. Παγκοσμίως - αυτό είναι 87% του παγκόσμιου πληθυσμού!

Πιστεύω πως είναι φρόνιμο να πω πως δεν υπάρχει επιστροφή όσον αφορά τη τεχνολογία. Όμως, καθώς η χρήση των κινητών μεγαλώνει, ένα μεγάλο γκρουπ ερευνητών μιλάει έξω απ'τα δόντια ενάντια της τεχνολογίας, προειδοποιώντας τ΄ ότι μπορεί να υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία οι οποίες πρέπει να αναγνωριστούν και να διορθωθούν.

Ευτυχώς, οι προειδοποιήσεις τους σιγά μεν αλλά σίγουρα δε, έχουν αρχίσει ν'ακούγονται.

Στις 31 Μαϊου του 2011, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO)/το Διεθνές Πρακτορείο Έρευνας Καρκίνου(ΙΑRC) δημοσίευσαν μία έκθεση ομολογώντας πως τα κινητά μπορεί όντως να προκαλούν καρκίνο, κατατάσσοντας τις ραδιοσυχνότητες των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων ως 'πιθανά καρκινογόνα για τον άνθρωπο' (Class2B)vi. Αυτή η κατηγοριοποίηση ήρθε σαν απάντηση στις έρευνες που έδειξαν πως τα ασύρματα τηλέφωνα αυξάνουν τους κινδύνους για καρκίνο του εγκεφάλου.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου vii:

Ο Δρ. Τζόναθαν Σάμετ (του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ΗΠΑ), συνολικός Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας, υποδήλωσε πως «τα στοιχεία, ενώ ακόμα είναι υπό συλλογή, είναι αρκετά ισχυρά για να βασιστεί το συμπέρασμα και η κατηγοριοποίηση της Β'κατηγορίας. Το συμπέρασμα εννοεί πως μπορεί να υπάρχει κάποιος κίνδυνος, και γι'αυτό χρειαζόμαστε να παρακολουθούμε στενά την σύνδεση μεταξύ κινητής τηλεφωνίας και τον κίνδυνο του καρκίνου.»

«Με τις πιθανές συνέπειες της δημόσιας υγείας σχετικά με αυτά τα ευρήματα και την κατηγοροποίηση», λέει ο Διευθυντής του IARC, o Κρίστοφερ Γουάϊλντ, «είναι σημαντικό να γίνουν περισσότερες έρευνες για την μακροχρόνια χρήση, και βαριά χρήση των κινητών. Εν αναμονή της διαθεσιμότητας των στοιχείων, είναι σημαντικό να λάβουμε πραγματικά μέτρα για την μείωση της έκθεσης της ακτινοβολίας όπως τα hands-free και τα γραπτά μηνύματα.»


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ - ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣ΄ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΑ

Δυστυχώς, τα παιδιά και οι έφηβοι είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο - για όγκους της παρωτίδας και όγκους του εγκεφάλου-καθώς τα κόκκαλα του κρανίου τους που είναι πιο λεπτά, επιτρέπουν να περνάει περισσότερη ακτινοβολία. Η ακτινοβολία μπορεί να περάσει μέχρι τον μεσεγκέφαλο, εκεί που οι όγκοι είναι ακόμα πιο θανατηφόροι. Επίσης, τα παιδικά κύτταρα αναπαράγονται πολύ πιο γρήγορα, κι έτσι είναι ακόμα πιο επιρρεπείς στην επιθετική ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Τα παιδιά επίσης έχουν μπροστά τους μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην έκθεση της ακτινοβολίας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Λένναρτ Χάρντελ της Σουηδίας, όσοι αρχίζουν να χρησιμοποιούν κινητά ως έφηβοι, έχουν 4 με 5 φορές πιο πολύ καρκίνο του εγκεφάλου ως ενήλικες.


Η παρακάτω εικόνα, με την άδεια χρήσης απ'το βιβλίο Δημόσια Υγεία Σύνθημα Κινδύνου: Η Σκοτεινή Πλευρά της Ασύρματης Επανάστασης, δείχνει ξεκάθαρα τις διαφορές σε διείσδυση μεταξύ ενηλίκων και μικρά παιδιά.
Athensmagazine, gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...