______

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί χάνω τα μαλλιά μου;

Η ανεξήγητη τριχόπτωση στις γυναίκες είναι ανησυχητική έως και τρομακτική. Όμως πάντα υπάρχει μια λογική εξήγηση και μια λύση για το δυσάρεστο σύμπτωμα.

Η τριχόπτωση είναι έως ένα βαθμό φυσιολογική. Κατά μέσο όρο, χάνουμε 50 με 100 τρίχες την ημέρα. Αυτό συμβαίνει για να μπορεί να αναπτυχθεί η νέα τρίχα.

Ωστόσο, η τριχόπτωση μπορεί να αποτελεί ένδειξη κάποιας σοβαρής πάθησης. Δείτε έξι βασικές αιτίες της τριχόπτωσης.

1. Κληρονομική τριχόπτωση

Η κληρονομική τριχόπτωση είναι γνωστή ως ανδρογενετική αλωπεκία. Πρόκειται για τη συχνότερη αιτία της τριχόπτωσης. Το γονίδιο μεταφέρεται είτε από τη μητέρα είτε από τον πατέρα, είναι όμως πιο πιθανό να εκδηλωθεί εάν η τριχόπτωση υπήρχε και στους δύο γονείς.

2. Υποθυρεοειδισμός

Οι διαταραχές του θυρεοειδούς είναι αρκετά συχνές, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Η ορμόνη του θυρεοειδούς ρυθμίζει δεκάδες λειτουργίες, από τον καρδιακό παλμό και το μεταβολισμό έως τη διάθεση, και οποιαδήποτε διαταραχή μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στην όψη των μαλλιών, του δέρματος ή των νυχιών.

3. Λύκος

Ο λύκος είναι μια χρόνια αυτοάνοση πάθηση, στην οποία το ανοσοποιητικό επιτίθεται στους υγιείς ιστούς. Εμφανίζεται συχνά σε γυναίκες στην εφηβική ηλικία ή στα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης.

4. Αναιμία

Οι γυναίκες που χάνουν πολύ αίμα κατά την έμμηνο ρύση και δεν καταναλώνουν αρκετό σίδηρο από τις τροφές είναι επιρρεπείς στην έλλειψη σιδήρου, με αποτέλεσμα την αναιμία. Η έλλειψη σιδήρου έχει σαν αποτέλεσμα να μην παράγονται αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια.

5. Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Το σύνδρομο μπορεί να εμφανιστεί σε νεαρά κορίτσια από τα έντεκα μόλις χρόνια. Οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές, με αποτέλεσμα οι ωοθήκες να παράγουν μεγάλες ποσότητες ανδρικών ορμονών.

6. Διάχυτη αλωπεκία (τελογενής τριχόρροια)

Πρόκειται για μια πάθηση που εκδηλώνεται μετά την εγκυμοσύνη, τη χειρουργική επέμβαση, την απότομη απώλεια βάρους ή λόγω υπερβολικού στρες. Η τριχόπτωση είναι συνήθως εντονότερη κατά το λούσιμο ή το χτένισμα. Η πάθηση μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα της λήψης αντικαταθλιπτικών.


Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...