ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄
ΨΗΣΙΜΟ: 45΄
ΚΟΣΤΟΣ: € 3 η μερίδα
Υλικά
6 έτοιμα χωριάτικα φύλλα
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα
2 φιλέτα κοτόπουλου (από στήθος) ή 4 (από μπούτι), σε λεπτές λωρίδες
100 γρ. φέτα
50 γρ. ανθότυρο
2 αβγά, χτυπημένα
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και ρίχνουμε τη φέτα, το ανθότυρο, τα αβγά, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις). Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στα φύλλα και σκεπάζουμε με τα άλλα μισά φύλλα αφού και πάλι τα λαδώσουμε ένα ένα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω. Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 15 λεπτά, κόβουμε καλά τα κομμάτια και σερβίρουμε.
Tip: Η πίτα γίνεται με ψαχνό από ψημένο κοτόπουλο που μπορεί να έχει περισσέψει από προηγούμενη ημέρα ή με οποιοδήποτε κρεατικό και προσθέτουμε διάφορα τυριά της αρεσκείας μας, προσέχοντας το αλάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ σχολιάζεις εσύ!