______

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Σε «ιστορικό χαμηλό» τα οικονομικά της Ελισάβετ

Την περίοδο των ισχνών αγελάδων φαίνεται πως διανύουν τα οικονομικά της βασίλισσας της Βρετανίας με τους συμβούλους της Ελισάβετ να δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις βασιλικές αποταμιεύσεις οι οποίες βαίνουν συνεχώς μειούμενες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τραπεζικές καταθέσεις της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ βρίσκονται πλέον κάτω από το ένα εκατομμύριο στερλίνες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία.
Τις οικονομικές «δυσχέρειες» της βασίλισσας αποκάλυψαν βουλευτές που παίρνουν μέρος στην επιτροπή δημοσίων πόρων, οι οποίοι επισημαίνουν ότι οι βασιλικές αποταμιεύσεις το 2001 άγγιζαν τα 35 εκατ. στερλίνες. Οι βουλευτές προτείνουν μάλιστα στη Βασίλισσα να ζητήσει συμβουλές από το υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση των εξόδων και την αύξηση των αποταμιεύσεων, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω «ζημία και φθορά».
Σημειώνεται ότι ενώ οι φορείς και τα υπουργεία της κυβέρνησης έχουν κάνει περικοπές στο μπάτζετ τους κατά περίπου 30% τα τελευταία χρόνια, το παλάτι έχει μειώσει τις δαπάνες του κατά μόλις 5%.
Πηγή: Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...