______

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Σκυλακάκης: Ποιος διαρρέει τη δικογραφία της ΧΑ;


Aνακοίνωση για τις εξελίξεις αναφορικά με τις έρευνες για τη Χρυσή Αυγή αλλά και τη διαρροή της δικογραφίας εξέδωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, επικεφαλής της Δράσης. Σε αυτή αναφέρει
"Παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες μια συστηματική διαρροή στοιχείων της δικογραφίας της Χρυσής Αυγής στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, η οποία γίνεται κατά παράβαση του νόμου που διατάσσει τη μυστικότητα των ανακρίσεων.
Ο νόμος υπάρχει και το προβλέπει αυτό για να διευκολύνει την αποτελεσματικότητα της ανάκρισης, αλλά και την αμερόληπτη δίκη. Και ο νόμος είναι νόμος. Και όταν ο νόμος παραβιάζεται δημοσίως η δικαιοσύνη έχει την υποχρέωση να παρέμβει.
Ελπίζουμε να το κάνει και ως Δράση θα θέσουμε και επισήμως το θέμα με την μεγαλύτερη δυνατή ένταση. Το κράτος δικαίου δεν είναι α αλα καρτ. Και σε όποιους επικαλεστούν τη γνωστή δικαιολογία «άντε μωρέ δεν πειράζει έτσι γίνεται πάντα», θα επισημάνω ότι αντίστοιχη αδιαφορία επέτρεψε σε μια οργάνωση όπως η Χρυσή Αυγή, που εμπλεκόταν σε ποινικά αδικήματα, να γίνει κοινοβουλευτικό κόμμα χωρίς κανείς να ασχοληθεί επί της ουσίας με το ποινικό μέρος των δραστηριοτήτων της.
Σε ό,τι λοιπόν αφορά εμάς, εμείς θα αντιδρούμε. Κι ας ενοχληθούν, όσοι ενοχληθούν".

Euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...