______

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Οι Μητροπολίτες Λαρίσης και Σιατίστης στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή (Φώτο)












Με αφορμή την εβδομάδα Ιερατικών Κλήσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή μια εορταστική εκδήλωση για να τιμηθούν οι νέοι σπουδαστές των Εκκλησιαστικών σχολών.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ριζαρίου σχολής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου  και Σιατίστης  κ.κ. Παύλου ενώ το παρών έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου  κ.κ. Ιγνάτιος πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος και τα μέλη της επιτροπής.
Ακόμα αισθητή ήταν η παρουσία του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιου Καλαντζή, ο οποίος δίνει το παρόν σε πολλά Εκκλησίαστικά θέματα τονίζοντας την σπουδαιότητα που υπάρχει από μεριάς της Πολιτείας.
Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες ιεροσπουδαστών και καθηγητών από όλα τα εκκλησιαστικά σχολεία της χώρας. Λίγο πριν το τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης  κ.κ. Παύλος μιλώντας στους ιεροσπουδαστές σημείωσε “είναι σημαντικό να εμβαθύνετε σε αυτό που είστε. Είναι σημαντική η καλλιέργεια της καρδίας, της πνευματικής ζωής”.
Σε άλλο σημείο είπε στους σπουδαστές να συνειδητοποιήσουν αυτό για το οποίο θεωρητικά ετοιμάζονται επισημαίνοντας “μην παρασύρεστε από τον κόσμο και τη νοοτροπία του, άλλωστε βλέπετε πόσο απομακρυσμένοι είναι. Πρέπει να σταθείτε όρθιοι και να αποκτήσετε αυτό για το οποίο είστε εδώ. Αυτό που είναι απολύτως σημαντικό είναι ένας ιερέας του Θεού του υψίστου, γιατί αυτός είναι η ελπίδα”.
Στη συνέχεια ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου  κ.κ. Ιγνάτιος, ως πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ως Εκκλησίας κοντά στα νέα παιδιά, διότι αυτά είναι το μέλλον της Εκκλησίας μας και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για το θεάρεστο έργο το οποίο κάνουν.
Λίγο αργότερα οι δύο Μητροπολίτες, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και οι Καθηγητές απένειμαν στους Ιεροσπουδαστές που πρώτευσαν τιμητικό έπαινο και χρηματικό βραβείο.































Ιωαννίδης  Αχιλλέας  -  Αρθρογράφος  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...