______

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Προδομένος και αδικοχαμένος έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημος Γκατζιρούλης










Σεβάσμιος καί σοφός αυτός Επίσκοπος εκοιμήθη τή νύχτα τῆς 1ης πρός 2 Ἀπιρλίου 2013. Πρόκειται για τον  Μητροπολίτη Ἀττικής  κ.κ. Νικόδημο.
Χαρισματούχος Κληρικός και άνθρωπος πάνω απ΄ όλα. Κάλυψε με την γραφίδα του πολλούς κλάδους της Θεολογίας γενικότερα, αλλά και της Λογοτεχνίας. Τα διηγήματά του συναρπαστικά. Ο λόγος του μοναδικός. Όντως  Αγιοπνευματικός με μεγάλη ψυχή. Η πατερική του σοφία πρωτοποριακή. Με το βιβλίο του «Ἱκεσία ενός Αγίου» παρουσίασε με γλαφυρότητα μεταφρασμένα ποιήματα  του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. 
Και η δική του ζωή υπήρξε ικεσία  ενός Αγίου. Οι πιστοί όλοι, οι «συναγμένοι στην Ευχαριστιακή  σύναξη» (για να θυμηθούμε ένα ακόμα από τις εκατοντάδες εκδόσεις των βιβλίων του),  προσεύχονται προς τον Κύριο για την Ανάπαυση του σεμνού και ενάρετου αυτού Επισκόπου. Διώχτηκε, όλως αναπολόγητος, από την επισκοπή του,  Ο ίδιος, ως Ποιμένας με συνείδηση  Πατρικής Διακονίας, δεν αποδέχθηκε  ποτέ την έκπτωση του. Συνέχισε την Διακονία του, ιδίως με το γραπτό και προφορικό του λόγο. «Ἡ σπορά του λόγου» (τίτλος του Κυριακοδρομίου  του) βρήκε πολλές ψυχές, ως αγαθή γη. Ως αγνός λειτουργός του Θεού  βρίσκεται τώρα στο ουράνιο Θυσιαστήριο. Η Εξόδιος Ακολουθία θα έγινε χθες, 2 Απριλίου 2013, στις 18:00 στην Ιερά Μονή Νέου Στουδίου στην  Αυλώνα, της οποίας ήταν και Κτήτορας της Μονής.



Την ευχή του να έχουμε!!!  







Ιωαννίδης  Αχιλλέας  -  Αρθρογράφος  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...