______

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Αϋπνία τέλος! Διεκδίκησε τον ύπνο εναλλακτικά...

Μελατονίνη 

Είναι η κύρια ορμόνη για τη ρύθμιση του ύπνου. Τα επίπεδα της μελατονίνης στο σώμα αυξάνονται λίγο πριν αποκοιμηθείς και μειώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, φτάνοντας στο χαμηλό σημείο 2 ώρες πριν ξυπνήσεις. Μελέτες δείχνουν ότι η μελατονίνη ως συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού, γι' αυτό και χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από το jet lag. Επίσης, βοηθά όσους υποφέρουν από αϋπνία να νυστάξουν νωρίτερα. Να θυμάσαι ότι, αν και η μελατονίνη βοηθά στην εξισορρόπηση του ύπνου, σε καμία περίπτωση δεν είναι υπνωτικό χάπι.

Βαλεριάνα- Kαι κοιμήσου σαν μωρό!

Φυτό με άνθη, η βαλεριάνα και οι ηρεμιστικές της ιδιότητες ξεπερνούν αυτές του χαμομηλιού κατά πολύ. Έρευνες υποστηρίζουν ότι τα συστατικά της ρίζας της επηρεάζουν τα ενζυμικά συστήματα που ελέγχουν τα επίπεδα νευρομεταβιβαστών που ευθύνονται για την υπνηλία.

Προσοχή! Λόγω αυτής της ηρεμιστικής δράσης, η βαλεριάνα δεν πρέπει να λαμβάνεται πριν από την οδήγηση ή τη χρήση μηχανημάτων.

L- Θεανίνη

Αυτό το αμινοξύ βοηθά στη μείωση της έντασης και του στρες. Συνήθως συστήνεται η L- Θεανίνη σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες για την αϋπνία. 

πηγή:shape.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...