______

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ο χρόνος φαίνεται να γιατρεύει όλες τις πληγές από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Συνοδινό με το Οικουμενικό Πατριαρχείο επί Μακαριστού Χριστοδούλου!









Ο χρόνος φαίνεται να γιατρεύει όλες τις πληγές… Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τη συνάντηση που είχαν πριν τα Χριστούγεννα στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης  κ.κ. Βαρθολομαίος και ο πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής Αθηνών  π. Θωμάς Συνοδινός.
Ο “π. Θωμάς” όπως τον γνωρίζουν όλοι, υπήρξε ο πιο στενός και πιστός συνεργάτης του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου, που βρισκόταν δηλαδή ουσιαστικά “απέναντι” με το Φανάρι, τη δύσκολη περίοδο μετά το 2004, όταν η Ιερά Μονή Πετράρχη και το Οικουμενικό  Πατριαρχείο βρίσκονταν σε “εμπόλεμη” κατάσταση, με αφορμή τη δικαιοδοσία επί των λεγόμενων Νέων Χωρών.
Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός πάντως είναι μια προσωπικότητα που χαίρει ευρύτερης αποδοχής στον εκκλησιαστικό χώρο, ενώ την περίοδο της κόντρας Βαρθολομαίου - Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου είχε διαδραματίσει εκτονωτικό ρόλο.
Στο Φανάρι βρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας  κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκείνος την περίοδο βρισκόταν απέναντι στις θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σήμερα ωστόσο θεωρείται από τους Ιεράρχες που έχουν εξαιρετική επαφή με τον  κ.κ. Βαρθολομαίο.







ysterografa.gr








Ιωαννίδης  Αχιλλέας  -  Αρθρογράφος  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...