______

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Σούπερ μάρκετ όπλων με χρυσές δουλειές!

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε από τα ξημερώματα στην πόλη του Ηρακλείου από τους άνδρες του τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων. 
Οι άνδρες του ΤΑΕ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του prismanews.gr κατάφεραν και συνέλαβαν έναν Ηρακλειώτη ο οποίος είχε στην κατοχή περισσότερα από 15 πολεμικά όπλα ανάμεσά τους και καλάσνικοφ, περίπου 4000 σφαίρες, καθώς επίσης και αμέτρητα εξαρτήματα όπλων. 

Οι άνδρες του ΤΑΕ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές επί μέρες παρακολουθούσαν τη δράση του άνδρα και τις διασυνδέσεις του καθώς και το ενδεχόμενο να έχει εμπλοκή σε παράνομες αγοραπωλησίες όπλων, κάτι που φαίνεται από τον αριθμό των όπλων και των εξαρτημάτων τους.

Τελικά σήμερα το πρωί κατάφεραν να τον εντοπίσουν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, στα πλαίσια μεγάλης επιχείρησης που έγινε με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ανδρών από το ΤΑΕ Ηρακλείου.

Η επιχείρηση στήθηκε στην περιοχή της Φορτέτσας όπου μένει ο εν λόγο κύριος που μπορεί να δηλώνει μάγειρας στο επάγγελμα ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν άνεργος. Οι διωκτικές αρχές είχαν πληροφορίες για τη δράση του με τα όπλα ενώ έχει απασχολήσει κι άλλη φορά στο παρελθόν, κι έτσι κατάφεραν να τον πιάσουν να έχει στην κατοχή του ένα μεγάλο αριθμό όπλων έτοιμα προς ... πώληση. Ο εν λόγο κύριος κατάγεται από μεγάλο σόι της Κρήτης. 
Όπλα – συλλογή
Αναλυτικότερα ο Ηρακλειώτης είχε στην κατοχή του 9 πολεμικά όπλα (ανάμεσα τους Καλάσνικοφ, stent, καραμπίνα της αμερικανικής αστυνομίας, όπλο τύπου Bren σε δίποδο κινέζικης προέλευσης) 4 πιστόλια, 2 περίστροφα, ένα αποσυναρμολογημένο πιστόλι, μία διόπτρα, ανταλλακτικές κάνες, κοντάκια, ακόμα και μία θήκη που μετατρέπει το πιστόλι glock σε πολεμικό. Επίσης είχε στην κατοχή του 3800 σφαίρες, καθαριστικά είδη όπλων, αμέτρητα ανταλλακτικά και ότι άλλο απαιτείται για έναν που -δεν ασχολείται απλά αλλά – εμπορεύεται όπλα! 

Ένα αμάξι ... όπλα
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Ηρακλειώτης σήμερα με το πρώτο φως της μέρας μετέφερε (άγνωστο παραμένει από που το πήρε) ένα αυτοκίνητο γεμάτο με τα όπλα αυτά και το πάρκαρε σε ένα χώρο στάθμευσης, δίπλα στο σπίτι του. 

Μπήκε μέσα χωρίς να υπολογίζει όμως στους άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου που τον παρακολουθούσαν επί μέρες και τον περίμεναν υπομονετικά. Έτσι όταν μπήκε στο ισόγειο σπίτι του στην περιοχή της Φορτέτσας ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς. 

Πήδηξε από το παράθυρο
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη και πήδηξε από το παράθυρο στην προσπάθεια του να τραπεί σε φυγή, όμως από κάτω τον περίμεναν κι άλλοι αστυνομικοί, που είχαν λάβει τα μέτρα τους για παν ενδεχόμενο. Η σύλληψη του ήταν αναπόφευκτη.

Ο Ηρακλειώτης με το ...σούπερ μάρκετ όπλων συνελήφθη αμέσως και οδηγήθηκε μαζί με όλη του την πραμάτεια στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου. Εκεί άρχισε η εντυπωσιακή καταμέτρηση.

Σούπερ μάρκετ
Ο ίδιος αρνείται ότι του ανήκουν και δεν λέει λέξη για ποιόν προοριζόταν. Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όλα αυτά τα όπλα δεν μπαίνει κανείς στη διαδικασία να τα προμηθευτεί αν δεν έχει βρει και τον αγοραστή. 

Το κάθε όπλο από αυτά κοστίζει από 2.000 μέχρι και 5.000 ευρώ ενώ μεγάλο κόστος έχουν και τα εξαρτήματα. Το γεγονός ότι μέσα στα ...προϊόντα υπήρχαν και κάνες, κάνει σαφές ότι ο “επαγγελματίας” φρόντιζε να τις αλλάζει στα όπλα που διακινούσε έτσι ώστε να μην αφήνει περιθώριο μπλεξίματος στους αγοραστές με τις αρχές, σε περίπτωση που κάποιο από τα όπλα ήταν μπλεγμένο σε κάποια υπόθεση. 

Όλα αυτά τώρα θα μπουν στο μικροσκόπιο των αρχών αφού το σύνολο των κατασχεθέντων θα σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας για όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα όπλα αυτά έχουν απασχολήσει σε κάποια υπόθεση στο νησί, θα γίνουν βαλλιστικές, θα γίνει σήμανση και ότι άλλο απαιτείται μήπως προκύψει κάποιο στοιχεία για την προέλευση των όπλων και παράλληλα για τις διασυνδέσεις του Ηρακλειώτη.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...