Για τους λιλιπούτειους λάτρεις της σοκολάτας, τα μπισκότα με σοκολάτα και marshmallow είναι η ιδανική πρόταση για το πρωινό, το απογευματινό σνακ και το κολατσιό στο σχολείο.
Υλικά:
15 μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα
2 φλιτζανια αλευρι για ολες τις χρησεις
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 αυγό
2/3 φλιτζάνιού τεμαχισμένα καρύδια/ φουντούκια/ αμύγδαλα
12 marshmallows
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις , το νερό, το αυγό και τα καρύδια (ή όποιο ξηρό καρπό χρησιμοποιείται) ζυμωνετε και πλαθετε μια μαλακια ζυμη. Απλωνετε τη ζυμη πανω στον παγκο με τον πλαστη σε μικρο παχος. Με ένα στρογγυλό κουπάτ ή ένα ποτηρι χωρίστε τη ζύμη σε μικρά δισκάκια.
Τοποθετείστε τα σε ένα ταψί και ψήστα τα για 8 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αμέσως πιέστε ελαφρά τα marshmallow πάνω από κάθε μπισκότο. Ψήστε για ακόμα 2 λεπτά περισσότερο έως ότου τα marshmallows αρχίσουν να μαλακώνουν. Αφαιρέστε τα μπισκότα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν και να σφιξουν γιατι θα ειναι πολύ μαλακα οσο είναι ακομα ζεστα και θα σπασουν.
Στο επόμενο στάδιο θα φτιάξετε την σοκολάτα με την οποία θα περιχύσετε τα μπισκότα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και την βανίλια και ζεσταίνετε για 3 λεπτά.
Αφαιρείτε το σκεύος από την φωτιά και ρίξτε την ζάχαρη άχνη. Τέλος, περιχύστε τα μπισκότα με την σοκολάτα και αφήστε τα στο ψυγείο να παγώσουν.
Από το: infokids.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εδώ σχολιάζεις εσύ!