______

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

«Καθηλωμένα» μέχρι νεωτέρας τα αεροσκάφη, τύπου «787 Dreamliner» στις Η.Π.Α.

«Τη ματαίωση όλων των προγραμματισμένων δρομολογίων με αεροσκάφη της αμερικανικής εταιρείας Boeing, τύπου «787 Dreamliner», ανακοίνωσε τις... πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των Η.Π.Α., στη σκιά των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε αεροπλάνα τέτοιου τύπου στην Ιαπωνία, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της FAA, όλα τα αεροπλάνα 787 θα περάσουν από εξονυχιστικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τα λειτουργικά τους συστήματα δεν παρουσιάζουν προβλήματα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις μετακινήσεις επιβατών χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των τελευταίων.

«Οι αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν αεροσκάφη "Dreamliner" θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι ηλεκτρονικοί συσσωρευτές των αεροσκαφών τους παραμένουν ασφαλείς πριν ξεκινήσουν εκ νέου τις πτήσεις», τονίζεται.

Οικονομικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση επηρεάζει πρακτικά μόνο την αεροπορική εταιρεία «United Airlines», η οποία είναι η μοναδική αμερικανική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο της Αεροπλοΐας και χρησιμοποιεί αεροσκάφη «Dreamliner».

Νωρίτερα δύο από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ιαπωνίας, η All Nippon Airways (ANA) και η Japan Airlines (JAL) γνωστοποίησαν την απόφασή τους να καθηλώσουν όλα τα αεροσκάφη, τύπου «787», που υπάρχουν στον στόλο τους, ύστερα από την αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε την Τετάρτη κυβερνήτης αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Τακαμάτσου στο νησί Σικόκου λόγω προβλήματος στον ηλεκτρονικό συσσωρευτή. Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση από το Ούμπε προς το Τόκιο, μεταφέροντας 129 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος. Όπως μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK, αρκετοί από τους επιβαίνοντες τραυματίστηκαν ελαφρά στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας τις ειδικές τσουλήθρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...