______

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Το υποψιαζόμασταν: Οι γάτες κατά βάθος θέλουν να σκοτώσουν τους ανθρώπους



Έρευνα του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο μόνος λόγος που ζουν όσοι φιλοξενούν γάτες ως κατοικίδια, είναι πως τα μικρά αιλουροειδή δεν είναι αρκετά μεγάλα ώστε να τους σκοτώσουν
Όσοι έχουν συναναστραφεί τις περήφανες γάτες θα το έχουν ήδη "ψιλιαστεί". Υπάρχουν φορές που παρατηρώντας το μικρόσωμο αιλουροειδές, έχει κανείς την εντύπωση πως μηχανεύεται τρόπους να ξεφορτωθεί τους ανθρώπους. Έρευνα του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου έρχεται να αποδείξει πως αυτό δεν είναι απλά η ιδέα μας, αλλά η πεζή και ανατριχιαστική πραγματικότητα.
Οι γάτες παρουσιάζουν αυξημένη την επιθυμία κυριαρχίας και παρόρμησης, αλλά και ιδιαίτερα νευρωτική συμπεριφορά, ιδιότητες που μοιράζονται με τα άλλα, μεγάλα αιλουροειδή, όπως η λεοπάρδαλη, τα αφρικανικά λιοντάρια ή ακόμη και οι σκοτσέζικες αγριόγατες. Επιπλέον, οι γάτες βρίσκονται συχνά σε καθεστώς έντονου στρες, έντασης, μόνιμης εγρήγορσης και φόβου για τους ανθρώπους.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, σύμφωνα με την έρευνα, πως οι γάτες έχουν βαθιά ριζωμένη μέσα τους την επιθυμία να σκοτώσουν τους ανθρώπους. Γιατί δεν το πράττουν; Θα το έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη αν ήταν μεγαλύτερες και πιο δυνατές. Παράλληλα, οι γάτες φαίνεται πως έχουν πέσει θύματα των... μισητών τους εχθρών. Γιατί; Μα φυσικά γιατί οι άνθρωποι τις ταΐζουν μέχρι σκασμού.
Σε άλλη έρευνα, αυτή τη φορά από το πανεπιστήμιο της Σουηδίας, το 45% των οικόσιτων γατών αποδείχτηκε πως είναι υπέρβαρο. Την ίδια ώρα, μόνο 22% των ιδιοκτητών τους, συνειδητοποιεί το μέγεθος του προβλήματος. Και φυσικά το γεγονός αυτό αποτελεί αιτία σημαντικών ασθενειών για τα αιλουροειδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...