______

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Οι καλύτερες εφαρμογές για... όνειρα γλυκά

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, το σχηματισμό της μνήμης, αλλά και για την υγεία του οργανισμού γενικότερα...

Σύμφωνα με μια έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ από το 2009, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 75.000 ενήλικες σε 14 αμερικανικές πολιτείες, το 35% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι κοιμόταν λιγότερες από 7 ώρες την ημέρα.

Η ποσότητα ύπνου που χρειάζεται ένας ενήλικας κάθε βράδυ διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο και εξαρτάται κατά πάσα πιθανότητα από γενετικούς παράγοντες. Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του LiveScience, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ συστήνει οι ενήλικες να κοιμούνται από 7-8 ώρες την ημέρα.

Τι γίνεται όμως όταν κανείς δυσκολεύεται να κοιμηθεί;

Τη λύση έρχεται να δώσει η τεχνολογία με μια σειρά διαφόρων αντίστοιχων εφαρμογών, σκοπός των οποίων είναι να βοηθήσουν τους χρήστες να παρακολουθήσουν τις συνήθειες του ύπνου τους και τελικά να καταφέρουν να… δουν όνειρα γλυκά.

Sleepbot


Η συγκεκριμένη εφαρμογή διατίθεται δωρεάν σε συσκευές iOS και Android και διαθέτει τρία σημαντικά χαρακτηριστικά: ένα ανιχνευτή κίνησης, αισθητήρα ηχογράφησης και ένα έξυπνο ξυπνητήρι. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να ενεργοποιήσει ένα ή οποιοδήποτε συνδυασμό των χαρακτηριστικών αυτών, παρέχοντας εύκολα στο «διάβασμα», διαδραστικά γραφικά για τις «διαγνώσεις» στις συνήθειες ύπνου που κάνει.

Runner-up


Η συγκεκριμένη εφαρμογή διατίθεται σε συσκευές iOS (0,99 δολάρια) και ένα από τα πλεονεκτήματά της είναι, ότι δεν αποτελεί απλά μια εφαρμογή sleep tracker, αλλά περιλαμβάνει και βηματόμετρο, αλλά και μόνιτορ καρδιακού ρυθμού. Όπως κάθε άλλη εφαρμογή για την παρακολούθηση των συνηθειών του ύπνου, η MotionX 24/7 διαθέτει επίσης ένα έξυπνο ξυπνητήρι, που αποσκοπεί στο να ξυπνά το χρήστη κατά τη διάρκεια μιας «ελαφριάς» φάσης του ύπνου.

Sleep Cycle


Εύκολη στην πλοήγηση και τη διαμόρφωση, η εφαρμογή Sleep Cycle διατίθεται σε συσκευές iOS και Android (0,99 δολάρια). Διαθέτει ένα έξυπνο ξυπνητήρι με προσαρμόσιμο παράθυρο και μια βιβλιοθήκη για την επιλογή απαλών μουσικών κομματιών.

Pillow 


Η εφαρμογή Pillow διατίθεται δωρεάν σε χρήστες iOS. Η ρύθμιση του έξυπνου ξυπνητηριού είναι πολύ εύκολη στη χρήση, ενώ οι επιλογές ήχου είναι πολλές και ευχάριστες. Η εφαρμογή καταγράφει ακόμη τις κινήσεις και τους ήχους ενώ κοιμάστε και προσφέρει καθημερινά γραφικά με τις συνήθειες του ύπνου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...