______

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Τα πρώτα όντα που έκαναν σεξ… ήταν τα ψάρια!

Ο επιστήμονες ανακάλυψαν τις απαρχές της συνουσίας και τα αρχαιότερα γεννητικά όργανα

Την πρωτιά της συνουσίας ανακάλυψαν οι επιστήμονες, καθώς και τα αρχαιότερα γεννητικά όργανα. Σύμφωνα με τις έρευνες τους λοιπόν, τα πρώτα όντα που έκαναν σεξ με διείσδυση του αρσενικού μορίου στο θηλυκό, ήταν τα ψάρια – πλακόδερμα  που ζούσαν πριν από περίπου 385 εκατομμύρια χρόνια!
Βέβαια, η σεξουαλική πράξη γινόταν κάπως ασυνήθιστα, με το πλαϊνό μέρος και των δύο συντρόφων, καθώς το αρσενικό γεννητικό όργανο ήταν ένα οστό σε σχήμα αγγλικού γράμματος L, ενώ το θηλυκό ψάρι διέθετε μια μικρή ανατομική δομή στο πίσω μέρος του, δύο μικρά οστά, ανάμεσα στα οποία «κλείδωνε» το αρσενικό μόριο που μετέφερε το σπέρμα.
Τα πλακόδερμα είναι οι αρχαιότεροι σπονδυλωτοί πρόγονοι των ανθρώπων και μετά από μια μακρά εξέλιξη 70 εκατομμυρίων ετών, αυτοί οι οργανισμοί εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς πριν από περίπου 360 εκατ. χρόνια.
Οι ερευνητές από πολλές χώρες, με επικεφαλής τον καθηγητή παλαιοντολογίας Τζον Λονγκ του Πανεπιστημίου Φλίντερς της Αδελαϊδας της Αυστραλίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature» κατέληξαν σε αυτήν την ανακάλυψη εντελώς τυχαία.
Όπως ανακοίνωσαν, μελέτησαν απολιθώματα ξεχασμένα σε διάφορα παλαιοντολογικά μουσεία ανά τον κόσμο και ανακάλυψαν πως το ψάρι Microbrachius dicki, το οποίο ζούσε σε αρχαίες λίμνες στη σημερινή Σκωτία, στην Εσθονία και στην Κίνα, είναι το πρώτο γνωστό ζώο που εγκατέλειψε την έως τότε εξωτερική γονιμοποίηση δηλαδή την εκτόξευση σπερματοζωαρίων και ωαρίων στο νερό και υιοθέτησε την πρακτική της εσωτερικής γονιμοποίησης μέσω διείσδυσης του ενός γεννητικού οργάνου στο άλλο! Δηλαδή εφηύρε τη συνουσία!
Να σημειωθεί βέβαια ότι η εσωτερική γονιμοποίηση εγκαταλείφθηκε στην πορεία της εξέλιξης. Μετά από 20-40 εκατομμύρια χρόνια, υιοθετήθηκε ξανά από τους προγόνους των καρχαριών και των σαλαχιών - και έκτοτε το σεξ δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ!
 
 
.
 
 
 
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...