______

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ποιες γυναίκες αγαπούν το… επικίνδυνο $εξ;

Μια νέα και άκρως αποκαλυπτική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of $ex Researchπαρουσιάζει πώς η προσωπικότητα της γυναίκας μπορεί να την ωθήσει σε επικίνδυνες $εξουαλικές συμπεριφορές.
Για τις ανάγκες της έρευνας, ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια πήραν προσωπικές συνεντεύξεις από 287 ανύπαντρες κοπέλες ηλικίας 18 έως 26 ετών, κάνοντάς τους ερωτήσεις για διάφορα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους αλλά και για τη $εξουαλική τους ζωή.
Οι απαντήσεις τους αποκάλυψαν πως η αυτοσυγκράτηση (ή η έλλειψή της) συνδέεται άμεσα με τις $εξουαλικές πρακτικές που ακολουθεί η γυναίκα μακροπρόθεσμα. Με άλλα λόγια, η ικανότητα της γυναίκας να κάνει σχέδια για το μέλλον, να ιεραρχεί τις προτεραιότητές της και γενικότερα να έχει επίγνωση των πράξεών της επηρεάζουν το πότε θα κάνει $εξ η γυναίκα για πρώτη φορά, πόσους εpωτικούς συντρόφους θα αλλάξει στη ζωή της, πόσο συχνά χρησιμοποιεί πpοφυλακτικό κατά τις $εξουαλικές επαφές με το σύντροφό της κ.λπ.
Όσες γυναίκες παρουσιάζουν έλλειψη αυτοσυγκράτησης μακροπρόθεσμα φάνηκε να επιδίδονται με μεγαλύτερη συχνότητα στις παραπάνω επικίνδυνες $εξουαλικές συμπεριφορές, σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών.
Αν και η προσωπικότητα σπανίως –έως ποτέ– αλλάζει ριζικά, η επικεφαλής της σχετικής μελέτης Kristin Moilanen επισημαίνει πως κάθε γυναίκα μπορεί να προσπαθήσει να αλλάξει τις $εξουαλικές της συνήθειες προκειμένου να απολαμβάνει το $εξ με περισσότερη ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...