______

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Επτά λόγοι που το σεξ είναι το καλύτερο μέσο αντιγήρανσης

Έχουν τελικά δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι "το σεξ σε κάνει να νιώθεις νεότερος"!
Έχουν τελικά δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι "το σεξ σε κάνει να νιώθεις νεότερος";
Σύμφωνα με διάφορες επιστημονικές μελέτες, η απάντηση είναι σίγουρα ΝΑΙ.
Το σεξ είναι στον κατάλογο με τις πιο αποτελεσματικές λύσεις αντιγήρανσης, επειδή είναι μια φυσική ανάγκη/ορμή του ανθρώπου, που μπορεί να είναι πολύ ευχάριστη.
Δείτε για ποιους λόγους το σεξ θεωρείται ως ένα άκρως αποτελεσματικό μέσο για να σας κάνει να νιώθετε πάντα νέοι:
Οιστρογόνα
Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι το επίπεδο οιστρογόνων μιας γυναίκας μειώνεται φυσιολογικά με την ηλικία, το οποίο είναι ατυχές, διότι τα οιστρογόνα έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις. Κατά τη διάρκεια του σεξ, τα επίπεδα των οιστρογόνων μιας γυναίκας αυξάνονται κατακόρυφα.
Κολλαγόνο
Άλλη μία από τις πιο σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες του σεξ είναι ότι αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου στο σώμα σας, η οποία είναι επιτακτική ανάγκη για σφριγηλό και υγιές δέρμα -ένα από τα βασικά εργαλεία για να φαίνεστε νεότεροι. Το κολλαγόνο είναι αυτό που δίνει στο δέρμα σας ελαστικότητα και βοηθάει στην καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Όσο περισσότερο κολλαγόνο παράγει το σώμα σας, τόσο καλύτερο και πιο νεανικό θα φαίνεται το δέρμα σας.
Κυκλοφορία του αίματος
Το σεξ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία, με τη σειρά της, θα σας κάνει να δείχνετε νεότεροι. Η βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος βοηθάει στο να φτάσει περισσότερο οξυγόνο στο δέρμα σας. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, επίσης, το σώμα ιδρώνει και αυτό λειτουργεί ως ένα φυσικό καθαριστικό για το δέρμα σας, επειδή βοηθάει να απελευθερώσει τις τοξίνες.
Απώλεια βάρους
Γνωρίζατε ότι, κατά μέσο όρο, με μισή ώρα σεξουαλικής επαφής μπορείτε να κάψετε μέχρι και 85 θερμίδες;
Ενδορφίνες
Το σεξ είναι το πιο φυσικό αντικαταθλιπτικό. Όταν έχετε οργασμό, το σώμα απελευθερώνει νευροδιαβιβαστές, που ονομάζονται ενδορφίνες, και οι οποίες κάνουν "θαύματα" στον οργανισμό σας. Οι ενδορφίνες προκαλούν αισθήματα ευφορίας, μετριάζουν την όρεξη σας και ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού σας. Όταν το επίπεδο των ενδορφινών στο σώμα είναι υψηλό, είναι επίσης λιγότερο πιθανό να αισθάνεστε τον πόνο, γεγονός που βοηθάει εκείνους που υποφέρουν από αρθρίτιδα ή άλλους μυοσκελετικούς πόνους που έρχονται με το πέρασμα των ετών.
Ανοσοποιητικό σύστημα
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα, παράγουν περισσότερη ανοσοσφαιρίνη-Α (IgA), η οποία είναι ένα αντίσωμα που σας προστατεύει από τη γρίπη, τα κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις. Περισσότερο σεξ σημαίνει περισσότερη IgA, το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει σε ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Και όταν είστε υγιείς εσωτερικά, έχετε περισσότερες πιθανότητες να δείχνετε νεότεροι και εξωτερικά.
Πίεση του αίματος
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Biological Psychology έδειξε ότι όταν οι συμμετέχοντες έκαναν σεξ πριν υποβληθούν σε μια αγχωτική κατάσταση, η αρτηριακή τους πίεση δεν αυξανόταν τόσο, όσο εκείνων που απείχαν από το σεξ. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.



apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...