______

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

10 πράγματα «ορόσημα» όταν μεγαλώνεις ένα κορίτσι!

1. Η εφηβεία αρχίζει από τα 3. Αν προσπαθήσεις να σκεφτείς τον εαυτό σου σε αυτή την ηλικία θα καταλάβεις ακριβώς γιατί μιλάμε. Τα κορίτσια έχουν πολύπλοκη σκέψη, κυκλοθυμικές τάσεις και νεύρα από πολύ μικρή ηλικία. Από πραγματικά πολύ μικρή ηλικία!
2. Οι πέρλες πάνε με όλα τα ρούχα. Παγιέτες, πέρλες, πούλιες, χάντρες και ό,τι λαμπιρίζει δεν μπορούν να το ξεκολλήσουν από πάνω τους. Είτε πηγαίνετε στη λαϊκή, είτε σε δεξίωση πρέπει να φορούν κάτι που να λάμπει!
3. Σε λίγα χρόνια θα γίνεις η προσωπική της κομμώτρια. Και δεν μιλάμε για απλά πράγματα. Γαλλική κοτσίδα, ψαροκόκαλο , κοτσιδάκια, κεφτέδες και ότι άλλο επιτάσσει η μόδα πρέπει να μπορείς να τα κάνεις στο άψε σβήσε. Και φυσικά να είναι τέλειο!
4. Όλα ροζ. Στην αρχή αγαπάει το ροζ. Μετά το βαριέται. Μετά το αγαπάει ξανά. Μετά το βαριέται ξανά. Είναι και αυτό στο πλαίσιο της κυκλοθυμίας που λέγαμε παραπάνω.
5. Οι κούκλες είναι μέλη της οικογένειας. Έχουν τα ονόματα τους, τα κρεβάτια τους, το φαγητό τους, τα ρούχα τους. Πρέπει να τις πλένουμε πριν πάνε για ύπνο, να τις χτενίζουμε, να τους λέμε παραμύθια και ενίοτε να τις κουβαλάμε μαζί στις βόλτες -μαζί με το καρότσι τους!
6. Λένε πάντα την τελευταία λέξη. Όταν τσακώνεσαι με ένα κορίτσι είναι ακριβώς σαν να έχεις διαμάχη υψηλού επιπέδου με δικηγόρο του Αρείου Πάγου. Και δεν πρόκειται να γλιτώσεις με τίποτα.
7. Αν θέλεις να κρατήσεις σώα τα παπούτσια σου, κρύψτα. Για την ακρίβεια εξαφάνισέ τα. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρει σε χρόνο ρεκόρ όλες τις γόβες σου και δεν θα τις αποχωριστεί μέχρι να φτάσει την ηλικία που θα της επιτρέψεις να πάρει δικές της.
8. Μιλάνε πολύ. Και δεν εννοούμε ότι μιλάνε συνέχεια, χωρίς διάλειμμα για τα πάντα -γιατί το κάνουν και αυτό- αλλά ότι φροντίζουν να μεταφέρουν την λάθος στιγμή, στο λάθος πρόσωπο, την λάθος πληροφορία. Μην πεις ποτέ μπροστά τους κακό λόγο για την πεθερά, τη μαμά, την κολλητή ή την κουμπάρα σου. Θα το μάθουν πριν καν το καταλάβεις.
9. Ο μπαμπάς είναι πάντα καλύτερος. Εντάξει το ήξερες ότι θα του έχει αδυναμία αλλά όταν συμβαίνει δεν παύει να σε ενοχλεί. Ο μπαμπάς έχει πάντα δίκιο, την καταλαβαίνει περισσότερο από εσένα και γενικά δεν της χαλάει χατίρι.
10. Όταν μεγαλώσει θα γίνει ακριβώς σαν εσένα!
Πηγή: mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...