______

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Φλέρταρε επιστημονικά

Το περιοδικό ΤΙΜΕ συγκέντρωσε τις πιο σίγουρε τεχνικές φλερτ από τα πιο σπουδαία βιβλία σχέσεων και σε βοηθά να βρεις ταίρι πριν το καλοκαίρι.
Τελικά το φλερτ έχει αποτέλεσμα;
Οι έρευνες πιστοποιούν πως το να ξέρεις να φλερτάρεις είναι πιο δραστικό από το να δείχνεις απλά ωραία.
Σύμφωνα με το βιβλίο “Πώς να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί σε 90 λεπτά ή λιγότερο ( How to Make Someone Fall in Love With You in 90 Minutes or Less) εξηγεί το γιατί:
Η δρ Μόνικα Μουρ (Monica Moore), ψυχολόγος του πανεπιστημίου Webster στο St. Louis διενήργησε έρευνα στις τεχνικές φλερτ που λαμβάνουν χώρα σε μπαρ, εμπορικά κέντρα και μέρη που η νεολαία κάνει γνωριμίες. Το αποτέλεσμα της έρευνας επαληθεύει την υπόθεση: οι άνθρωποι με όμορφα εξωτερικά χαρακτηριστικά ναι μεν τυγχάνουν μεγαλύτερης προσέγγισης αλλά εκείνοι που επικοινωνούν την αυτοπεποίθησή τους και διαθεσιμότητά τους με βασικές τεχνικές φλερτ όπως η οπτική επαφή και το χαμόγελο, είναι οι πιο κερδισμένοι στο τέλος.
Ποιο είδος φλερτ πετυχαίνει;
Δύο είδη φλερτ είναι παγκόσμια: η οπτική επαφή και το χαμόγελο και λειτουργούν εξίσου και στα δύο φύλα.
Σύμφωνα μάλιστα με το βιβλίο ” The Mating Game: A Primer on Love, Sex, and Marriage” οι άντρες και οι γυναίκες σε όλο τον πλανήτη, χρησιμοποιούν και τα ίδια μη λεκτικά σημεία για να επικοινωνήσουν το ερωτικό τους ενδιαφέρον. Μάλιστα, η οπτική επαφή, τα ”ματάκια”, αποτελούν τον πλέον σίγουρο τρόπο για να τον κάνεις να σε ποθήσει.
Άλλες τεχνικές που λειτουργούν:
Το άγγιγμα:
Μάλιστα η έρευνα έχει αποτυπώσει και ποιο είδος αγγίγματος έχει την μεγαλύτερη πέραση και ποια θεωρούνται πιο φιλικά:
Φιλικό άγγιγμα: σπρώξιμο στον ώμο, χτύπημα στον ώμο, χειραψία
Ντεμί: άγγιγμα στη μέση και τον ώμο ή τα μπράτσα
Άκρως ερωτικό: άγγιγμα στο πρόσωπο
Μάλιστα, ακόμα και το ελαφρύ άγγιγμα ενός άντρα στο μπράτσο μιας γυναίκας, μεγαλώνει την πιθανότητα να πάρει το τηλέφωνό της στο τέλος της βραδιάς.
Ναι στο άγγιγμα αλλά μην ξεχνάς που βρίσκεσαι
Η συμπεριφορά και ο τρόπος που φλερτάρεις πρέπει να συμβαδίζει με το μέρος που βρίσκεσαι.
Όσο πιο επίσημη είναι μια περίσταση, τόσο πιο σαφές πρέπει να κάνεις το φλερτ και το ενδιαφέρον σου.
Σε έρευνα έγινε σαφές πως αντιλαμβανόμαστε και αντιδρούμε πιο θετικά στο φλερτ σε κάποιο εστιατόριο ή μπαρ. Αντίθετα για να τον κάνεις ή να σε κάνει να τον προσέξεις σε πιο επίσημα event, πρέπει να αλλάξεις την θέση ή την πορεία σου για να τον πλησιάσεις ενώ για εμάς τα κορίτσια, οι έρευνες τονίζουν πως αφού του κερδίσουμε το ενδιαφέρον, πρέπει να το παίξουμε και δύσκολες!
Πώς θα καταφέρει εκείνος να φλερτάρει καλύτερα και πώς θα το καταλάβεις εσύ:
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, όταν ένας άντρας φλερτάρει με επιτυχία, θα το καταλάβεις από:
    1. την προσπάθεια του να καταλάβει έξτρα χώρο με το σώμα του, απλώνοντας το χέρι σε καρέκλα, τεντώνοντας και τα δύο χέρια στον αέρα,
    2. αλλάζοντας την θέση του σε ένα μπαρ
Τώρα αν εσένα σου αρέσει το φλερτ του, θα το καταλάβεις από τον αργό και γλυκό τρόπο με τον οποίο θα του μιλήσεις.
Και γιατί εκείνος δε καταλαβαίνει ότι τον φλερτάρω;
Μάλλον δεν φταις εσύ! Επιστήμονες πιστοποιούν πως εσύ μπορεί να νομίζεις πως είσαι σαφής σχετικά με τον τρόπο που φλερτάρεις αλλά στην πραγματικότητα, το φλερτ το αντιλαμβάνεσαι μόνο εσύ.
Σύμφωνα με έρευνα των Vorauer, Cameron, Holmes, & Pearce, 2003, ο φόβος την απόρριψης από ένα πιθανό ταίρι μπορεί να παράγει τέτοιο μήνυμα, που να μπλοκάρει το σαφές μήνυμα φλερτ που νομίζεις πως στέλνεις. Πώς θα το ξεπεράσεις; Γίνει πιο σαφής. Οι γυναίκες που κάνουν ευθύ πέσιμο, φαίνεται να είναι πιο επιτυχημένες στο φλερτ σε σχέση με αυτές που πηγαίνουν μέσω Λαμίας. Βουρ λοιπόν.


Πηγη:womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...